Etusivu » Ajankohtaista » Aineen taidemuseon uusi näyttely tuo väriä syksyyn, tervetuloa avajaisiin torstaina 10.10.

Aineen taidemuseon uusi näyttely tuo väriä syksyyn, tervetuloa avajaisiin torstaina 10.10.

Aineen taidemuseolla on ilo avata Kirsti Muinosen näyttely Piknik torstaina 10.10. klo 18.

Mehiläistarhoja, etelän valoja ja varjoja, utopioita ja omalaatuisia tähtikartastoja. Tätä kaikkea taiteilija Kirsti Muinonen tarjoaa näyttelyssään Piknik Aineen taidemuseossa loka-marraskuussa.

Pitkän taiteellisen uran tehnyt Kirsti Muinonen (s.1943, Helsinki) asuu ja työskentelee Oulussa. Aineen taidemuseon näyttely esittelee Muinosen lähivuosien tuotantoa sekä vuonna 2024 valmistuneita uusia teoksia.

Lapsuuden avara ja ihmeellinen maailma on Kirsti Muinosen taiteellisen ajattelun perustaa:

”Sota-aikana ja sen jälkeen tehdas oli piilotettu vuoren sisään, niin myös henkilökunnan asunnot olivat piilossa metsässä. Varhaislapsuuteni leikkipaikka, metsä ja sen rikas aluskasvillisuus ötököineen ja eläimistöineen ja siihen lisättynä näkymätön maailma ovat yhä läsnä.”

Kirsti Muinonen on taiteilijan työnsä ohella tehnyt opetustyötä mm. Hyvinkään taidekoulussa, Limingan taidekoulussa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Pisimpään Muinonen työskenteli Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolla vuosina 1990–2010, opettaen arkkitehtuurin opiskelijoille värioppia ja taiteen perusopintoja. Hän opiskeli Suomen Taideakatemian koulussa vuosina 1966–1970 ja Taideteollisessa korkeakoulussa 1993–1996. Opettajinaan mm. Lauri Ahlgrén, Åke Hellman, Erkki Heikkilä ja Erik Enroth.

Muinosen teoksia kuuluu useisiin merkittäviin kokoelmiin mm. Oulun ja Kajaanin taidemuseon, Aineen Kuvataidesäätiön, Joensuun taidemuseon, Helsingin taidemuseon, Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Norrbottenin läänin taidekokoelmiin. Lisäksi hän on toteuttanut useita julkisia taideteoksia mm. Oulun seudun ammattikorkeakouluun, Oulun Metsokankaan monitoimitaloon ja Järviluontokeskus Rantasalmeen.

Avajaiset 10.10. klo 18

Avajaisten ohjelma:
Tervetuloa
Virpi Kanniainen, museonjohtaja, Aineen taidemuseo
Avajaispuhe
Katariina Kemppainen, amanuenssi, Oulun taidemuseo

Musiikkia
Tarjoilua, vapaa pääsy kaikkiin näyttelyihin

Lämpimästi tervetuloa!