Etusivu » Ajankohtaista » TE-palvelut siirtyvät pian kuntiin – enää 100 päivää uudistukseen

TE-palvelut siirtyvät pian kuntiin – enää 100 päivää uu­dis­tuk­seen

Tasan sadan päivän kuluttua, 1.1.2025, kunnat ovat uuden edessä, kun valtion ylläpitämät TE-toimistot lakkautetaan ja työllisyyspalvelut siirtyvät kuntien järjestettäväksi. Uudistuksen myötä työllisyyspalvelut tulevat osaksi kuntien peruspalveluita samalla tavalla kuin vaikkapa koulut ja päiväkodit.

Meri-Lapin työl­li­syy­sa­lue – yhteistyötä kuuden kunnan voimin

Jatkossa työllisyyspalvelut järjestetään ylikunnallisesti Meri-Lapin työllisyysalueella. Meri-Lapin työllisyysalueeseen kuuluu kuusi kuntaa: Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio ja Ylitornio. Työllisyysalueen vastuukuntana toimii Tornio.

Yhteistyössä Meri-Lapin alueen kunnat muodostavat vahvan ja yhtenäisen työllisyysalueen, joka on valmis ottamaan vastuun työllisyyspalveluiden järjestämisestä.

Keskiössä työl­li­syys­pal­ve­lui­den ke­hit­tä­mi­nen

TE-palvelu-uudistuksen tarkoituksena ei ole pelkästään nykyisten palveluiden siirto kunnille, vaan myös niiden kehittäminen ja tehostaminen.

Tavoitteena on parantaa työllisyyttä koko maassa sekä ennen kaikkea vahvistaa kuntien elinvoimaa paikallisesti.

Kuntien työllisyyspalvelut tarjoavat jatkossa kattavia neuvontapalveluja niin työnhakijoille kuin työnantajille, auttaen muun muassa työnhaussa, rekrytoinnissa ja osaamisen kehittämisessä. Tämä tuo palvelut lähemmäs kuntalaisia ja tarjoaa nopeampia, paikallisiin tarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja.

Mitä muutos tarkoittaa käytännössä?

Tuleva muutos ei edellytä toimenpiteitä nykyisiltä TE-palvelujen asiakkailta – sinun ei siis tarvitse tehdä mitään, vaikka palveluntuottaja vaihtuu vuodenvaihteessa. Saat tarvittaessa henkilökohtaisen yhteydenoton nykyiseltä TE-palvelujen yhteyshenkilöltäsi.

Muutoksen lähestyessä tiedotamme palveluistamme laajasti muun muassa Meri-Lapin työllisyysalueeseen kuuluvien kuntien verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Työ­mark­ki­na­to­ri jatkaa tärkeänä koh­taa­mis­paik­ka­na

Nykyinen Työmarkkinatori toimii jatkossakin keskeisenä paikkana, jossa työnhakijat ja työnantajat kohtaavat. Työnhakijat voivat luoda profiileja ja työnantajat julkaista työpaikkailmoituksia.

Työmarkkinatorilta löydät myös laajasti työelämään liittyvää tietoa, ohjeita, tärkeitä yhteystietoja sekä esimerkiksi tietoa alueella toteutettavista kursseista ja koulutuksista.

Lisätietoja

Samuel Juntunen, työllisyyspäällikkö, p. 0400 295 121, samuel.juntunen@tornio.fi