Etusivu » Ajankohtaista » Nuorten Ohjaamo Tornio on avattu, tervetuloa juttusille!

Nuorten Ohjaamo Tornio on avattu, tervetuloa juttusille!

Ohjaamo Tornio -hankkeen toiminta on käynnistynyt. Ohjaamo on palvelupiste, josta alle 30-vuotiaat nuoret saavat monipuolisesti niin työhön, opiskeluun kuin arkeen liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa.

Ohjaamon tavoitteena on löytää nuorille sujuvia polkuja työelämään, nopeuttaa työn löytymistä ja lyhentää työttömyysjaksoja sekä näin vähentää työttömyyttä. Tavoitteena on myös vastata työnantajien osaavan työvoiman tarpeeseen ja parantaa työnantajapalveluiden tavoitettavuutta. 

Ohjaamoon voi tulla ilman ajan­va­raus­ta

Ohjaamo kokoaa yhteen nuorten parissa toimivan palveluverkoston. Ohjaamo-hankkeessa työskentelevät projektipäällikkö Elina Viisanen ja projektityöntekijä Henni Ylimäinen. Lisäksi hankkeen tiimiin kuuluu kolme työllisyyspalveluiden asiantuntijaa: Anne Räisänen, Mari Vähäkangas ja Tanja Hammare.

Ohjaamo Tornio -hankkeen toimipisteeseen kootaan myös muita eri alojen ammattilaisia, jotta nuori aikuinen saisi kaiken tuen ja avun, jota hän tarvitsee esimerkiksi työllistymiseen ja elämän eri kiemuroihin.

Ohjaamo Tornio-hankkeen toimipisteen aukioloajat ovat:

  • ma-ti klo 12–15
  • ke-to klo 9–11 ja klo 12–15
  • pe klo 9–12

Voit saapua paikalle ilman ajanvarausta. Tule juttusille ja ryhdytään sitten yhdessä katsomaan, mikä asia on! 

Su­per­kes­ki­viik­ko joka kuukausi

Joka kuukauden viimeinen keskiviikko on Ohjaamon superkeskiviikko. Silloin Ohjaamossa voi piipahtaa iltapäivän aikana muun muassa Talousneuvolassa tai tavata KELA:n työntekijän, Lappian opon, työllisyyspalvelujen asiantuntijan sekä palvelunohjaajan, joka kohtaa nuoria ja kartoittaa tilannetta yhdessä heidän kanssaan.

Ohjaamo Tornio -hankkeen toimipisteen toimintaa rakennetaan ketterästi ja henkilöstö pyrkii vastaamaan niin nuorten aikuisten, ammattilaisten verkoston kuin työnantajien tarpeeseen. Yhdessä olemme vahvempia!

Ava­jais­vii­kon aiheina hyvinvointi, koulutus ja yrittäjyys

Ohjaamo Tornio-hankkeen avajaisia vietetään syyskuun ensimmäisellä viikolla. Luvassa on monia mukavia hetkiä. Ohjelma on suunnattu nuorille.

Maanantai 2.9. klo 13–15
Aiheena hyvinvointi. Mukana: sosiaalityö, etsivä nuorisotyö, Meän talo, Kumina ry, Tornion Krunni, Tornion seurakunta, nuorten päihdetyöntekijä, harrastekoordinaattori ja hammashoitaja

Tiistai 3.9. klo 13–15
Aiheena koulutus. Oppilaitokset kertovat omista koulutuksistaan. Tilaisuuteen osallistuvat Peräpohjolan opisto, Ammattiopisto Lappia, Luovi, Lapin ammattikorkeakoulu ja SveFi. Luvassa infoa myös oppisopimuksista, työvoimakoulutuksesta ja työhönvalmennuksesta.

Torstai 5.9. klo 13–16
Aiheena yrittäjyys. Ohjelmassa:

  • klo 13–14 Tervetuloa! Ohjaamo tiimin esittely. Business Tornio ja työl­li­syys­pal­ve­lut: kuinka tuetaan nuorta yrittäjää?
  • klo 14–16 Nuoret saavat tutustua hen­ki­lös­tö­pal­ve­lu­fir­mo­jen tarjontaan. Omaa yritysideaa saa käydä pal­lot­te­le­mas­sa Business Tornion väen kanssa. Nuori yrittäjä Emmi kertoo oman yrit­tä­jä­ta­ri­nan­sa. Työl­li­syys­pal­ve­lui­den Aino ja Tanja juttelevat mielellään uuden yrittäjän palveluista ja start­ti­ra­has­ta.

Ohjaamo Tornio -hankkeesta vastaa Tornion kaupungin työllisyyspalvelut. Ohjaamo toimipiste sijaitsee Rajalla På Gränsen -kauppakeskuksessa (Länsiranta, käynti ulkokautta). Hanke on Euroopan sosiaalirahasto ESR+:n ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen osarahoittama. Hanke jatkuu 31.8.2026 saakka.