Aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­ta

Aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­taa jär­jes­te­tään 1. ja 2. luok­ka­lai­sil­le sekä eri­tyi­so­pe­tuk­ses­sa oleville oppilaille.

Etusivu » KASVATUS JA OPETUS » Opetuspalvelut » Perusopetus » Aamu- ja iltapäivätoiminta

Kou­lu­lais­ten aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­ta Torniossa

Perusopetuslain mukainen koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien erityisopetukseen otetuille tai siirretyille oppilaille. Kunta voi järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai se voi hankkia palvelut esimerkiksi järjestöiltä tai yhteisöiltä. Kunnilla ei kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota toimintaa.

Tornion kaupunki järjestää aamu- ja iltapäivätoimintaa 1.–2. luokkien oppilaille sekä erityisopetuksen 3.–9. vuosiluokkien oppilaille, jotka ennen koulupäivää tai koulutyön päätyttyä joutuisivat olemaan yksin kotona vanhempien ollessa työssä tai opiskelemassa.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteet ja sisältö:

  • lapsen kasvun ja oppimisen tukeminen
  • koulun ja kodin kas­va­tus­työn tukeminen
  • turvallisen yhteisön tarjoaminen lapsille
  • mah­dol­li­suu­den tarjoaminen so­si­aa­lis­ten taitojen ke­hit­tä­mi­seen ja myönteiseen vuo­ro­vai­ku­tuk­seen aikuisten ja toisten lasten kanssa
  • kehittävän ja virkistävän tekemisen tarjoaminen ja myönteisten har­ras­tus­ten edistäminen
  • osal­li­suu­den tukeminen
  • levon ja rauhallisen ilmapiirin tarjoaminen
  • mah­dol­li­suu­den tarjoaminen ko­ti­teh­tä­vien tekemiseen.

Toimintaan kuuluvat pelit, leikit, käden taidot ja luova toiminta.

Toiminta-ajat ja -maksut

Tornion kaupungin aamu- ja iltapäivähoidon järjestämisperiaatteet 1.8.2024 lähtien

Tornion kaupungin sivistyslautakunta on kokouksessaan 27.3.2024 (§ 34) päättänyt Tornion kaupungin aamu-/iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet. Järjestämisperiaatteet ovat voimassa 1.8.2024 lähtien.

Toiminnan järjestäminen

Torniossa aamu- ja iltapäivätoimintaa tarjotaan ja järjestetään ensisijaisesti peruskoulun 1.–2. luokkien oppilaille, jotka ennen koulupäivää tai koulutyön päätyttyä joutuisivat olemaan yksin kotona vanhempien ollessa työssä tai opiskelemassa.

– Aamutoimintaa järjestetään, mikäli toimintaan ilmoittautuu yli 100 oppilaan koulussa vähintään 10 lasta, alle 100 oppilaan koulussa rajausta ei aamutoiminnassa ole.

– Aamutoimintaa järjestetään alkaen klo 7.00.

– Iltapäivätoimintaa järjestetään, mikäli toimintaan ilmoittautuu alle 100 oppilaan koulussa vähintään 5 lasta ja yli 100 oppilaan koulussa vähintään 10 lasta. Iltapäivätoimintaa järjestetään enintään klo 17.00 asti.

– Lapsiryhmien koko muotoutuu hakemusten perusteella.

– Ryhmässä on riittävä määrä koulutettuja työntekijöitä (pääsääntöisesti 10 lasta /ohjaaja)

Hinnat ja laskutus

  • Kuu­kausi­mak­su pitää sisällään toiminnan, ta­pa­tur­ma­va­kuu­tuk­sen toiminta-aikana sekä il­ta­päi­väl­lä tarjottavan välipalan.
  • Aa­mu­toi­min­nan maksu 40 €/kk
  • Il­ta­päi­vä­toi­min­nan maksu 100 €/kk
  • Aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­nan maksu määräytyy sen mukaan, miten huoltaja on varannut lapselleen aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­taa. Esimerkiksi aa­mu­päi­vä­toi­min­taa varanneet maksavat toiminnasta 40 €/kk, vaikka lapsi ei osal­lis­tui­si toimintaan kuin yhtenä päivänä kuukaudessa. Il­ta­päi­vä­toi­min­nan maksu puolitetaan, mikäli lapsi sairauden vuoksi voi osallistua toimintaan enintään 10 pv/kk.
  • Mak­su­va­pau­tus myönnetään anomuksen perusteella, mikäli huoltaja saa toi­meen­tu­lo­tu­kea. Aamu- ja il­ta­päi­vä­toi­min­nan lasku tulee maksaa eräpäivään mennessä. Paikan toiminnassa menettää, mikäli maksua ei ole suoritettu ajallaan.
  • Mak­su­va­pau­tuk­ses­ta päättää si­vis­tys­toi­men­joh­ta­ja. Linkki lo­mak­kee­seen
  • Si­sa­ra­len­nus on puolet maksusta toisesta lapsesta alkaen. Maksu sisältää hoidon, välipalan, materiaalin, vakuutuksen ja toiminnan puitteissa jär­jes­tet­tä­vät kuljetukset retkille ja tapahtumiin